Een Ode aan het Chanson!

Tess Merlot, Residentie Orkest, Max Knigge

zaterdag @ 20:15

Den Haag - Paard

Koop kaartjes

Venue Info

Adres
Paard Den Haag - Paard

Nieuwe arrangementen van klassieke chansons en eigen nummers van Tess Merlot voor haar & het Residentie Orkest olv. Max Knigge. Arrangementen van Gijs Kramers & Max Knigge.

Of Tess Merlot nu optreedt in een kleine bezetting, haar complete band of een heel orkest, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre en grenzeloze energie. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Op 25 november geeft ze samen met het Residentie Orkest Den Haag alles om een romantische en groteske show neer te zetten. Verwacht bij deze Symphonic Junction een heerlijk gelukzalige avond waarbij het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt. Ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met eigen werk en chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour zal ze je van je sokken afblazen.