NRC: LUDWIG tovert met fraaie nachtelijke sferen in programma ‘Maangezicht’

**** in een recensie van NRC van het concert van LUDWIG op vrijdag 11 januari in TivoliVredenburg. Met op het concert de compositie zacht en licht lacht t maangezicht en de integrale bewerking van Mendelssohn’s A Midsummer Night’s Dream.

Over zacht en licht: ’tertsmotieven van de twee blazers sijpelden traag door in een strijkkwartet. Het effect: een muzikaal equivalent van druppels op een maanbeschenen wateroppervlak. Tonen waaierden kabbelend uit tot kleurrijke akkoorden, totdat de droom uiteenspatte in een geagiteerd intermezzo.’

Over A Midsummer Night’s Dream: ‘een vernuftige bewerking van Knigge […] transparant en puntig’.

Hoor de wind waait variaties

November en regen: Sinterklaas is weer in het land! Max componeerde voor de theatervoorstelling ‘Help! Sinterklaasliedjes’ nieuwe variaties op ‘Hoor de wind waait’ voor strijkkwartet. Een leuke toegift! Stuur een mailtje aan de componist (zie contact) en je krijgt de partijen gratis opgestuurd.

Video Strandbeelden

Voor Witteman aan Zee maakte ik afgelopen zomer een bewerking van ‘Quel Temps fait-il a Paris’ van Alain Romans. Het liedje speelt een grote rol in de film ‘Les Vacances de M. Hulot’, en is door z’n vloeiende melodie en licht melancholische akkoorden perfect voor het strandgevoel. Ik heb het zo bewerkt dat het precies past bij de strandbeelden (Scheveningen door de jaren heen). Uitgevoerd door het Residentie Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend.