Van 15 september t/m 5 november: MARIA LOUISE WAS HERE

Gedurende 2 maanden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

zaterdag @ 20:00

Leeuwarden

Koop kaartjes

Venue Info

Adres
Keramiekmuseum Princessehof Grote Kerkstraat 9
Leeuwarden

Een Son & Lumière, geprojecteerd op de gevel van het Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden.

Compositie: Max Knigge
Concept en regie: Jos van Kan
Videokunst: Frouke ten Velden
Spel: Ariane Schluter
Noord Nederlands Orkest olv. Hans Leenders

Vanaf 15 september presenteert het Princessehof Maria Louise was here. Gedurende de herfstmaanden schuiven bezoekers ’s avonds aan in de paleistuin voor een poëtische Son et lumière waarin video, muziek en licht samenkomen. Een coronaproof openluchtevenement midden in de historische binnenstad van Leeuwarden.

Het spektakel in de tuin van het Princessehof omvat videoprojecties op de gevels van het stadspaleis, een speciaal gecomponeerd muziekstuk, bijzondere belichting van de tuin en een prikkelend randprogramma. Maria Louise was here schetst een modern portret van een sterke vrouw in een door mannen gedomineerde wereld: Maria Louise van Hessen-Kassel, Prinses van Oranje-Nassau (1688-1765), voorouder van onze huidige Koning.

Speciaal voor de voorstelling componeerde Max Knigge een muziekstuk dat wordt uitgevoerd door het Noord-Nederlands Orkest. De compositie is speciaal geschreven zodat 29 musici van het Noord-Nederlands Orkest de muziek kunnen opnemen binnen de geldende coronaregels. Theatermaker Jos van Kan heeft de regie. Samen met mediakunstenaar Frouke ten Velden geeft hij dit project vorm op poëtische en prikkelende wijze waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de architectuur van het Princessehof. Maria Louise wordt vertolkt door actrice Ariane Schluter.

prikkelend en poëtisch

Maria Louise was here schetst een modern portret van een sterke vrouw in een door mannen gedomineerde wereld: Maria Louise van Hessen-Kassel, Prinses van Oranje-Nassau (1688-1765), voorouder van onze huidige koning. Theatermaker Jos van Kan heeft de regie. Samen met mediakunstenaar Frouke ten Velden geeft hij dit project vorm op poëtische en prikkelende wijze waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de architectuur van het Princessehof. In het videokunstwerk wordt Maria Louise vertolkt door actrice Ariane Schluter.