We'll Never Let You Down (kameropera)

Matthijs van de Woerd
Doris Hochscheid
Frans van Ruth

zondag @ 15:00

Assen

Koop kaartjes

Venue Info

Adres
Theater DNK Assen

Een kameropera over Jacqueline du Pré

Jacqueline du Pré, wellicht één van de grootste cellisten van haar tijd, overleed op 42-jarige leeftijd aan de ziekte Multiple Sclerose. Na haar dood verschenen over haar leven zowel een boek (A genius in the family) als een film (Hilary & Jackie (1998)). De werken oogstten veel kritiek, omdat Jacqueline schaamteloos werd  afgeschilderd als een labiele, egoïstische, veeleisende seksmaniak. Deze opera volgt twee goede vrienden van Jacqueline die zienderogen toekijken hoe herinneringen aan hun liefdevolle, talentvolle vriendin na haar dood schaamteloos worden bezoedeld door roddel en achterklap. Zij zien in de verhalen niets terug van de stralende Jackie en haar ontembare passie en enthousiasme voor muziek.

Deze opera is niet enkel een eerbetoon en een poging tot eerherstel voor Jacqueline du Pré, maar ook een verhaal over de pijn na het overlijden van een geliefde en de schade die roddel, achterklap en fake news kan achterlaten. Een thema wat in deze tijd, waarin de publieke opinie zo makkelijk te beïnvloeden is, maar al te actueel is.

In deze cello-opera werkten componisten Rene Samson, Mathilde Wantenaar en Max Knigge, bariton Mattijs van Woerd, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth samen met theatermakers Mirjam Koen en Gerrit Timmers van het OT Rotterdam.

Bekijk hier de trailer.